dimarts, 28 de juny del 2011

Pastís de xocolata i maduixes

Avui us presentem una recepta ben dolceta per passar millor la calor. És molt fàcil de fer!



Ingredients:

- 500g de maduixes (més o menys de la mateixa mida)
-  4 cullerades soperes de melmelada de maduixa
- 200g de xocolata negra
- 125g de sucre moreno
- 135g de mantega
- 4 ous
- 50g de farina
- 60cl de nata



Elaboració:

1. Encendre el forn per escalfar-lo
2. Posar la xocolata trossejada dintre d'un casso al bany maria. Afegir-hi dues cullerades d'aigua i anar remenant fins que es fongui del tot. 
3. Un cop fosa la xocolata, se li afegeix el sucre (75g) i es dissol.
4. Es retira la barreja del foc i se li agrega la mantega (a trossos petits), els rovells de l'ou (d'un amb un) i la farina tamitzada. Es treballa aquesta barreja fins que esdevingui homogènia.
5. Es baten les clares dels ous a punt de neu i s'afegeixen a la barreja anterior.
6. Untem un motlle rodó amb una mica de mantega i hi aboque la barreja. Ho posem al forn a 150º durant uns 35 minuts.
7. Transcorregut aquest temps, ho treiem del moltlle i ho deixem refredar. 
8. Netegem les maduixes, els hi treiem les fulles i les partim en dues meitats. En reservem algunes per la decoració del pastís.
9. En un bol, muntem la nata amb el sucre (50g). La meitat d'aquesta nata es barreja amb la melmelada de maduixes, i l'altra meitat la introduïm en una màniga pastissera (amb el broc arrissat, si pot ser).
10. Tallem el biscuit en dos discs iguals (dues meitats, horitzontalment). Posem en un plat la meitat inferior, i hi repartim la barreja de la nata amb la melmelada. També hi repartim les maduixes pertides per la meitat.
11. Tapem amb la meitat superior del biscuit. 
12. Decorem la superfície del pastís amb la nata de la màniga pastissera que hem preparat i amb les maduixes que haviem reservat. 

Cal que el serviu ben fresquet!!!
Us atreviu??

Petonets!! :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada